其實 佛不是佛 你也不是你

Keleti Utazás 東遊記

Keleti Utazás 東遊記

bréking: tájfun

2012. június 19. - Ailaoshi

Az idei első tájfun, ami átmegy a szigeten. Igazából nem lenne annyira fenyegető a dolog, ha a sziget nem lenne éppencsak túl egy kiadós özönvízszerű esőzésen, köszönhetően egy másik tájfunnak, ami ugyan nem látogatott meg minket személyesen (épp most Tokióban boldogítja a szomszédokat), de a szoknyája szegélyét idesuhintotta, minek következében az egész országban iszonyatos felhőszakadás volt. Pl itt nálunk a folyóparti bicikliút egyszerűen eltűnt, sőt mivel a zápor éjszaka érkezett, a bicikliút folytatásán dolgozó munkagépek is mind víz alá kerültek. Több utat is lezártak, nem volt egyszerű kikeveredni a környékünkről. Délen még rosszabb volt a helyzet, ott utakat is elmosott a víz. Na ez volt a múlt héten, a környékünkön még éppcsak újrabetonozták a felszakad burkolatú kereszteződést, és a másik máris itt van.

Így festett a folyópart a múlt héten:

IMG_20120612_113212_1.jpg

Mindjárt éjfél, lesem a hírcsatornákat, folyamatosan adják a legfrissebb híreket. Délen már áll a bál, szakad az eső, Kaohsiungban néhol már térdig ér a víz. Mi eddig megúsztuk, esik ugyan, de nem vészes. Holnap jön a java, azt mondják, csütörtök reggelig. A sziget délebbi részén több helyen már eldöntötték, holnap szünet, se iskola, se munka. Taipei egyelőre kitart a szokásos menetrend mellett, de ez persze még változhat. Múlt héten nem szerzett sok rajongót a városvezetés, amikor az egész éjszakai felhőszakadás után változatlanul ömlő esőben mindenki elbumlizott iskolába meg dolgozni reggel, erre délelőtt tíz körül kihirdették, hogy délután szünet.  Mindenki bumlizhatott haza ugyanúgy az esőben, szülők még elbumlizhattak a gyerekekért is, káosz volt az utakon. Délután elállt az eső. Azt hiszem, most kicsit körültekintőbbek lesznek ezügyben az illetékesek.

Folyt köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://yizichen.blog.hu/api/trackback/id/tr534598697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása