其實 佛不是佛 你也不是你

Keleti Utazás 東遊記

Keleti Utazás 東遊記

tájfun 4.

2012. június 20. - Ailaoshi

Az időjárás előrejelzése úgy általában eléggé zsákbamacska tud lenni, de egy tájfun esetében ez különösen igaz. Pár évvel ezelőtt volt egy tájfun, ami jött Kelet felől, szép, egyenes vonalban, aztán mielőtt a sziget fölé ért volna a közepe, csinált egy kis hurkot, és csak aztán folytatta útját, ez plusz egy nap esőt és szelet jelentett a szigetnek. 

Éppen ezért most sem csodálkozom, hogy az időjárásjelentés inkább csak követi a tájfun útját, semmint előre jelzi. Tegnap este óta azt halljuk, hogy mindjárt jön a java, de még most is azt mondják, hogy az eső nagyrésze még mindig hátravan. Közben Délen már kidőlt fák, elmosott utak miatt elszigetelt települések és földcsuszamlások jelzik a tájfun útját, mi itt Taipeiben továbbra is csak lassú, kitartó esőt látunk, szél sem nagyon van. Bár az esti órákra kihirdették a se iskola-se munka jellegű szünetet, ma többen is kétkedésüknek adtak hangot, mondván, ha eddig nem volt semmi, akkor valószínűleg Észak ilyen olcsón megússza ezt a tájfunt.

Én mindenesetre nem megyek sehova ma este, biztos, ami biztos, és tudósítok, hogy leszakadt-e az ég, avagy sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://yizichen.blog.hu/api/trackback/id/tr424599994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása