其實 佛不是佛 你也不是你

Keleti Utazás 東遊記

Keleti Utazás 東遊記

Bréking

2010. március 04. - Ailaoshi

Látom, már a CNN is tudósított róla, szóval szólok, hogy mind rendben vagyunk.

Nagy rengés volt, ezúttal a közepe is a szigeten volt, szokatlanul kis mélységben, alig 5 kilométerre a felszíntől. Mi itt Északon nem sokat éreztünk belőle, bár ahhoz elég nagy volt, hogy felébredjünk rá. Én először azt hittem, Lajos vakarózik, attól mozog az ágy, de aztán hosszú volt és erős, és lassan meghallottam a hangját is. Lajos is felébredt, néztünk egymásra, hogy akkor most mi legyen, de annyiranem volt erős, hogy nagyon szaladjunk (ha meg annyira erős, akkor meg hiába szaladunk), aztán csak megállt.

Később néztem a híreket, rögtön hívtam is Zolit, mert láttam, hogy Kaohsiungban négyes erősségű volt a hintapalinta (mi egy szelíd kettest érzékeltünk csak), de szerencsére nála is csak mérsékelt volt a dolgok lepotyogása, a képek elmozdultak a falakon, nagyjából ennyi. Most nézem a tévét, a központhoz közeli falvakban vannak erősen megrepedt falak, (de elég öreg házakon, összeomlottról még nincs hír), egy régi lakóháznak kidőlt az egyik fala alaposan megijesztve a lakókat, néhol volt földcsuszamlás, a gyorsvasút sem jár teljes vonalon. Ami jó hír, hogy eddig nincs hír halálos áldozatokról, sérülés is csak kilenc, amiről eddig tudni. A hírekben folyamatosan mennek a képsorok stúdióban kilengő lámpákról, irodaház aljában készült biztonsági kamerás felvételek arról ahogy a sorban állók hirtelen kirohannak, közben néha szakértők magyaráznak,és folyamatosan jönnek az újabb hírek, minthogy a Kaohsiungi metró újra jár, bár még nem teljes vonalon. Akárcsak a tájfunos napok, a földrengés után is szüret van a hírcsatornáknak.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint egy nagy és számos kisebb utórengés követte az első hullámot, ebből mi már semmit nem éreztünk. Ebben a pillanatban (10:49 itt) tizenegy utórengést írnak, a legutóbbi csak tizenegynéhány perccel ezelőtt volt, nagyrészük négyes körüli erősségű.Itt a link az angol nyelvű oldalhoz, ha valakit érdekel: http://www.cwb.gov.tw/eng/index.htm

Abszolút bréking: írás közben frissítettem az oldalt, eggyel több az utórengés, éppen most volt még egy. Aligahnem ez egy mozgalmas nap lesz Délen.

A bejegyzés trackback címe:

https://yizichen.blog.hu/api/trackback/id/tr981807718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása