其實 佛不是佛 你也不是你

Keleti Utazás 東遊記

Keleti Utazás 東遊記

Újabb különóra

2007. március 02. - Ailaoshi
Zoli osztálya is szervezett egy kis kiruccanást a minap, és ha már épp most tanulták a „teaház” és hasonló szavakat, hát tanulmányi kirándulást tettek egy ilyen műintézményben. Én is velük tartottam, már csak azért is, mert szégyen-gyalázat, de az eddigi ázsiai évek alatt még nem sikerült eljutnom igazi teaházba.
Nos, igazán nem bánom, hogy csatlakoztam a kiránduláshoz, számomra hatalmas élmény volt az egész. Imádom a hagyományos kínai épületeket, a bambuszokat, a teát, az egész hangulatot, és itt mindebből volt bőven. El is határoztam, hogy ha valaki jön meglátogatni, ide biztosan elhozom, meg egyébként is jövök vissza máskor is, mert nagyon jó. Az ilyen helyek miatt szeretek itt lenni, tiszta őrület, hogy eddig nem jártam hasonlóban...főleg, hogy ez a teaház egy üzletlánc része, és Kaohsiungban is van belőle még egy, meg persze jó néhány máshol a szigeten. El is hoztam egy névjegykártyát, megpróbálom bejárni a többit is.
 
From 2007.02.26 茶藝館
Szóval a hely gyönyörű, pontosan olyan, amilyennek azt a kosztümös hongkongi filmeken edződött nyugati elképzelheti, kanyargós folyosók, kis szobácskák, többségük tatamival és ülőpárnákkal, az ablakok az épületek által körülvett tavacskára néznek, amiben a kötelező aranyhalak és kacsák úszkálnak (haleledel is kapható, lehet szórni nekik), van hidacska és kispatak, tóra néző pavilon, kőoroszlánok a kapu előtt, szóval minden, ami kell.
From 2007.02.26 茶藝館
Ez utóbbiakkal érdemes vigyázni.
From 2007.02.26 茶藝館
 Beültünk hát az egyik szobába ami elég nagy volt ahhoz, hogy elférjünk benne tizen, sajnos itt székek voltak, én jobban szerettem volna tatamis szobát, de sebaj, majd legközelebb. A teák nem tűntek túl olcsónak, igaz, elég komoly adagot adnak, aztán lehet forrázgatni-töltögetni, már aki tudja hogyan kell. Én lassan megtanulom, mert már láttam néhányszor. Persze a tea mellé lehet rendelni számtalan étket, a komoly ebédtől kezdve a „teakorcsolya” rágcsálnivalóig. Mi is rendeltünk mindenféle izgalmas dolgot, én például édeskrumpli-golyókat, hiába, megrögzött édeskrumpli-rajongó lettem. De volt ott még sok egyéb nyalánkság is, mint pl. szárított polipcsíkok (jó sós és rágós, ahogy a japán kolléga találóan említette, sör mellé kiváló), sajtos párnácskák, disznóhúsos főtt gombóc, már nem is emlékszem mindenre, de finom volt, az tuti. Közben wulong-teát ittunk, ami mellé nem is árt csipegetni valamit, nekem legalábbis mindig hatalmas étvágyat csinál.
Egy szó mint száz, én nagyon élveztem ezt a kis kirándulást, és nagyon örülök, hogy megismertem ezt a helyet, kár hogy nincs kicsit közelebb.
From 2007.02.26 茶藝館
From 2007.02.26 茶藝館
 
A képek Zoli webes fotóalbumából származnak, amit amúgy is ajánlok megtekinteni, rengeteg kép vant fent éjszakai piacról, az iskoláról, mindenféléről. Az itteni képekre kattintva juthattok az albumhoz, onnantól mindenkinek kellemes bogarászást kívánok!
From 2007.02.26 茶藝館

A bejegyzés trackback címe:

https://yizichen.blog.hu/api/trackback/id/tr4741812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.03.02. 20:28:59

ott nem udvariatlansag sapkaban bemenni a hazba?

szepek ezek az epuletek nagyon.

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2007.03.03. 07:05:18

Gaius: Akit a képen sapkában látsz, egy közép-amerikai kolléga, nekik az ilyesmi nem szokott gondot okozni. A helyi lányok-fiúk sem mindig veszik le a sapkajukat zárt helyen, mert az olyan divatos..... én biztosan furán érezném magam sapiban:))
Végülis engem nem zavar, ha más így érzi jól magát.....csak bételt ne kezdjenek köpködni!:D
süti beállítások módosítása